Ole hyvä ja salli JavaScriptin suorittaminen selaimessasi, jotta voit käyttää palvelua.
Etusivu»Ajankohtaista»Mikrobiologiset tutkimukset uuden koronaviruksen epäilyssä. Tuotteet näytteenottoon Mekalasista

Mikrobiologiset tutkimukset uuden koronaviruksen epäilyssä. Tuotteet näytteenottoon Mekalasista

Yhdysvaltain tautikeskus (CDC, The Centers of disease control and prevention) julkaisi 2. helmikuuta 2020 väliaikaiset ohjeet kliinisten näytteiden keräämistä, käsittelyä ja testaamista varten, kun epäillään koronavirus (2019-nCoV) -infektiota ihmisillä.

CDC:n ohjeissa suositellaan näytteiden keräämistä mahdollisimman nopeasti, kun epäilty potilas on tunnistettu. Tutkimustuloksen laadun varmistamiseksi ja epätoivottujen epäpuhtauksien välttämiseksi CDC-ohjeissa suositellaan ylempien hengitysteiden näytteenottoa (nenänielun ja nielun ja nielun suun kautta):

Käytä vain muovivartisia näytteenottotikkuja, joissa on synteettisestä kuidusta valmistettu näytteenottopää. Älä käytä puuvartisia kalsiumalginaatti- tai vanupuikkoja, koska ne saattavat sisältää aineita, jotka inaktivoivat osan viruksista ja inhiboivat PCR-testausta. Aseta tikku välittömästi näytteenoton jälkeen steriiliin putkeen, jossa on 2 - 3 ml viruskuljetusväliainetta.

Copanin Universal Transport Medium ™ (UTM®) tuotenumerolla 330C (31017) ja FLOQSwabs® taipuisavartinen steriili mini-nukkatikku tuotenumerolla 503CS01 (33806) ovat parhaat mahdolliset näytteenottovälineet ylähengitysteistä 2019-nCoV-epäillyillä henkilöillä. Copanin muovivartiset nukkatikut ovat valmistettu synteettisestä Nylon®-kuidusta.

Mekalasin kautta on saatavilla myös laaja valikoima ohjeiden mukaisia kuljetuspakkauksia näytteen oikeanlaiseen lähettämiseen laboratorioon.

Lisätietoja näytteenottotuotteistamme saat asiakaspalvelustamme 09 341 72 800.

Ohessa THL:n ohje näytteenottoon : https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/koronaviruksen-covid-19-laboratoriotutkimukset

Julkaistu 1.3.2020
Myynti ja asiakaspalvelu
09 341 72 800
mekalasi(at)mekalasi.fi
© 2020 Mekalasi Oy